"Évzáró"

2023.06.21

Na, hát lassan lezártnak lehet tekinteni ezt a tanévet, és számomra nem állt meg semmi, pár sort mégis írnék az évről, amit önkényesen egy összefüggő egységnek tekintek. 

3. éve csinálom a magántanítást teljes időben és ez volt az eddigi legeredményesebb és legjelentősebb évem is talán. 

Végigvittem egy elméleti kurzust és egy feladatmegoldó kurzust, amihez a teljes emelt érettségi anyagot kidolgoztam és jegyzet formába hoztam. Lett egy harmincakárhány órás videóanyagom a tanfolyam élő felvételeiből. Egyébként a tanfolyam nagyon eredményes volt, majd a felvételi eredmények kihirdetése után statisztikát is közzé fogok tenni. 

Az elméleti jegyzet mellett készült egy számítási jegyzet, ami teljesen egyedi módszerrel veszi végig a számításokat. Ehhez folyamatban van egy feladatgyűjtemény összeállítása. Mindezekben irreálisan sok munkaórám van, de ahogy a "prototípusokat" teszteltem a diákokon, úgy érzem, hogy nagyon hasznos tevékenység és tovább tökéletesítem.

Részt vettem egy professzionális filmforgatáson, mint kémiai szakértő. 

Ez inspirált arra, hogy elkezdtem kialakítani egy otthoni labort. Itt már rengeteg kísérleti videót készítettem. (nyilván kicsit homemade stílusban, de ennek van egy varázsa is azért ) 

Csináltam egy honlapot (amit tervezek igen-igen felfejleszteni a közeljövőben még több ingyenesen elérhető tartalommal és persze a titkos részekkel, amik a kurzus résztvevőknek szólnak). 

Az idei Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt egyik nagyon tehetséges magántanítványom nyerte. Most fejezte be a 10. osztályt, de már egyetemi anyagokat veszünk.

 És még nagyon sok apróság, vagy olyan dolog, ami most nem jut eszembe, mégis nagy örömmel és hálával gondolok vissza a tavaly nyártól mostanáig tartó időszakra. És már most a háttérben már előkészülőben van számos nagyon izgalmas dolog. 

Ó, ha Ti azt tudnátok! 

Hamarosan érkeznek részletek is ezekről!


Aki nem tanul nyáron, annak jó nyarat, aki meg igen, annak kitartást!